1 Ocak 1977 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. İlk ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı 2009 yılında Rutgers State Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okumak üzere Amerika’ya gitti. Buradan mezun olduktan sonra Chicago Üniversitesi’nde Finans üzerine Yüksek Lisans yaptı. Bu süreç içerisinde “Kişi ve Teşkilat Yönetimi”, “Girişimci Eğitimi”, “Ekonomide Sürdürülebilir Büyüme” konularında eğitim aldı.
New Jersey’de “TSM Brands LLC” markası ile “İleri Kimya ve Petrol Ürünleri” sanayi kuruluşunu kurdu. Ayrıca, Çerkezköy’de en ileri teknolojiyle çalışan kimya tesislerini hayata geçirdi. Pek çok insanımıza iş imkanı sağladı. İhracat Şampiyonu oldu. Amerika’da “En Başarılı Türkler” listesine girdi. Pek çok dernekte yöneticilik yaptı. Amerika’da Türkiye’yi tanıtmak ve Türk kültürünü yaymak için pek çok etkinlik düzenledi. Tamamen milli duygularla Amerika’da memleketinin ismini duyurmak için “Malatyaspor USA” futbol takımını kurdu. Her futbol müsabakasına binlerce vatandaşlarımızı taşıdı. Her stadyumda bayrağımızı dalgalandırdı.
10 Temmuz 2023 Dünya Hukuk Günü’nde, Yerli ve Milli Parti‘yi kurdu. Türkiye’de hukukun üstünlüğünü yaşatmak ve sürekliliği sağlamak için Türkiye’nin en özgür, en saygın ve en milli tüzüğünü hazırladı. Partinin adını özellikle “Yerli ve Milli” koydu. Çünkü tam bağımsızlığa yürekten inanıyordu. En ciddi, en dürüst, en donanımlı insanlarla yola çıktı. “Lider”, “Ekip”, “Proje” üçlemesini kendisine düstur edindi. Türkiye’nin en genç, en donanımlı ve 2 lisan bilen Genel Başkanı olan Teoman Mutlu, “Türkiye sahipsiz değildir, hepimizin bu vatana borcu vardır. Hepimiz taşın altına elimizi koymak zorundayız.” sözlerini her ortamda tekrarlamaktadır.
Teoman Mutlu: “İş ve sosyal hayatta samimi iletişim ve ilişki yönetimi ile kişisel yaşamımıza bir canlılık ve yakınlık geldiği yadsınamaz bir gerçektir. Samimi niyet ve ilişkilerimiz sonuçta aşinalık, güven, anlayış ve yakınlığa yol açar. İletişimde bulunduğumuz tüm taraflar için pozitif faydaların en üst düzeye çıktığı ve daha sağlıklı ve uyumlu planları bu şekilde inşa ederiz. Bu şekilde sergilediğimiz doğru tavır ve davranışlar kurduğumuz samimi işbirliklerini ve bilgi paylaşımını olumlu yönde etkiler. Hemen her konuda oluşan bu etkileşimle bir iyileşme beklentisi mümkün olur. İçgüdüler, nefis ve doymak bilmeyen ego sürekli kendi çıkarına yönelik istekler içindedir. Kendisi için istediğini bir başkası için isteyen insan sayısı oldukça azdır. Bu rekabete benzeyen yaşam tarzı en yakın olduklarımızla bile anlaşamayan mutsuz bir insana dönüştürür bizi.”
“Empati yapmaktan kaçınır, hayatı bir yarış gibi yaşamaya başlarız. Nihayetinde iyi niyetimizi de kaybetmeye başlarız. Samimi iyi niyet insanları birbirine bağlayan en birincil ögedir. Büyük önderimiz ATATÜRK “Samimiyetin lisanı yoktur. Samimiyeti açıklamak mümkün değildir. O, gözlerden ve çehrelerden anlaşılır” derken konuyu kısa ve öz ne kadar güzel açıklamış. Sonuç olarak, samimi niyetle kurulan güçlü bilgi entegrasyonu ve rekabet yerine işbirliği duygusu olan “kazan”, “kazan”, “kazan” üçlemesini ortaya koyar.”